Přeskočit na hlavní obsah

Proč svobodomyslní nekoukají druhým pod peřinu

Se zpožděním ke mně dorazily názory některých Svobodných na manželství.
http://mmister.com/proc-libertariani-podporuji-homosexualni-manzelstvi/
Dovolím si zde uvést některé skutečnosti, které v diskuzích bývají nepochopeny.

Manželství jako instituce existovalo dávno před existencí státních útvarů.

Můžeme hledat v Tacitovi - najdeme je u starých Germánů. V Bibli, v římských análech, všude se o manželství dočteme, nezávisle na státoprávním uspořádání.

Instituce manželství chránila smluvní strany tohoto svazku.

Zkuste si najít předmanželské smlouvy vašich (pra)dědečků, babiček. V soukromé smlouvě byly vymíněny náležitosti, které v případě neplnění bylo možno právně vymáhat. S jakým majetkem smí nakládat muž, jaký náleží pouze ženě, za jakých podmínek rodiče přenechají hospodářství novomanželům. Děti, které se narodily v manželství, požívaly ochrany rodiny. Ve starých knihách lze číst, za jakých podmínek lze muže k manželství donutit. Děti, ženy mimo manželství, mimo rodinu této ochrany nepožívaly, pouze obecného milosrdenství k lidem nuzným či pocestným. Milosrdenství se velmi často nedostávalo ani ve vlastní rodině. Svět byl zlý.

Manželství jako akt státní moci je věcí novověku.

Občanský sňatek i rozvod zavádí francouzská revoluce. Důvodem bylo odejmutí moci katolické církvi.
Z výše uvedeného vyplývá, že manželství není závislé na státu, ani není projevem útlaku, resp. neomezeného panování muže nad ženou.
Doporučená literatura:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Man%C5%BEelstv%C3%AD

Současná právní úprava v ČR praxi manželství toleruje, nikoli preferuje nad jinými způsoby soužití.

Dnes stát vezme manželům polovinu výdělku, aby jim část vracel např. v přídavcích na děti, "mateřské". Tyto přídavky ovšem nejsou exkluzivně pro manželské děti, ale pro všechny děti, resp. rodiče. Nesezdaní rodiče mají více možností "přídavkové optimalizace", tím jsou chudší páry motivovány k životu mimo manželství. Jedinou "odměnu" manželům vidím ve vdovském důchodě, kdy nejčastěji vdova čerpá po dobu cca deseti let důchod vyšší o 1.500 Kč měsíčně. Podrobnou statistiku neznám, čerpám ze zkušeností ve svém okolí.
Proto vidím článek Martina Pánka "Proč libertariáni podporují homosexuální manželství" jako článek vyjadřující spíše osobní postoje než argumenty podloženou diskuzi.

Proč LGBT komunita usiluje o "zrovnoprávnění".

Někteří propagátoři tohoto způsobu života jsou přesvědčeni, že budou-li rovnoprávní, bude na ně jinak nahlíženo, získají hrdost, budou normální.
Zde se dopouštějí mýlky pozitivistů. Změna zákona nezmění myšlení lidí. Tak jako je manželství starší prvních států, stejně tak i LGBT chování. Nikdy ale nebylo považováno za "normální", v průběhu dějin bylo více či méně tolerováno. Členové LGBT komunity získali mnohá význačná postavení - viz palácoví eunuchové, vůdci apod. Někdy paradoxně politik dané komunity, který získal moc a potřeboval jí konsolidovat se dopouštěl zvěrstev a zabíjel, zavíral členy té komunity, ze které vyšel.
To, po čem může komunita toužit a z čeho se radovat je ignorace ze strany většinové společnosti. Ne ignorace jako osob, ale ignorace sexuální orientace. Lidé se při společenském kontaktu neptají na to, co s kým děláte v posteli, ale co děláte. V práci, jak se staráte o své blízké, jaké máte starosti, koníčky.
Pokud bude komunita toužit po něčem více, nemusí to být správné. Ve vyučovacím předmětu pro ZŠ "výchova k sexu" je podpora a propagace LGBT komunity. Vládní web / facebooková komunita http://hatefree.cz podporuje komunitu, resp. zesměšňuje nečleny. To považuji za nešťastné.
Proč vést malé děti k sexu? Proč podporovat určitý typ sexuálního chování?
Tj. dnes není komunita ve stavu "utlačované menšiny", ale je menšinou, která se snaží určovat normy, místo aby se smířila se svojí nenormálností.
Součástí této normotvornosti je ovlivňování politiků, politických stran ve svůj prospěch.
https://twitter.com/LGBTsvobodni

Svobodní, resp. někteří z nich, podlehli propagandě o "utlačované menšině".

Proč ji vyjadřovat podporu? Proč usilovat o pozitivní diskriminaci? Proč vyjadřovat podporu nespravedlivému zákonu o "registrovaném partnerství"? Tento zákon znevýhodňuje lidi, kteří by rádi měli "osobu blízkou", ale nemohou, protože nejsou stejnopohlavní sexuální partneři, jak tento zákon předpokládá.
Mrzí mě, že moji spolustraníci "skočili na špek" lobistům. Stejně mě mrzí, když někteří spolustraníci bojují proti "homosexuálním smilníkům" a přitom nerozpoznávají, že v Bibli není rozdílu mezi hříšníky homosexuálními a heterosexuálními. Dokonce není rozdílu mezi žádnými hříšníky. Všichni zhřešili. Mzdou hříchu je smrt. Ale ... ani já tě neodsuzuji, jdi a nehřeš více.

Moje přání

Toužím, aby stát netrestal manžele za společné soužití, kdy jim bere půl výplaty, vystavuje je zvůli exekutorů a jejich děti od mala vychovává k nebezpečnému sexu. 
Toužím, aby ti, kteří nejsou v manželství, nebyly také nijakým způsobem trestáni. Je to mnoho? 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ČNB a boj s deflací

Nedávno nás potkalo rozhodnutí ČNB stabilizovat českou korunu na kurzu 27Kč/EUR. Je to zatím poslední střípek bankovní rady ve snaze o "rozhýbání" české ekonomiky. Na první pohled bychom mohli říci, že se bankovní rada inspiruje americkým FEDem, a že pan Krugman je její hlavní poradce. ČNB postupně snížila výši úroku, za který půjčuje komerčním bankám až na 0.05%, tj. za pětset korun ročně úroku jim půjčí celý milión. Cílem těchto operací je "napumpovat" do hospodářství co nejvíce peněz, aby tyto spustily inflaci a tím také hospodářský růst. Nedovolím si diskutovat o užitečnosti či škodlivosti inflace, ani vhodnosti či legitimitě daných kroků. Zkusím poukázat na motiv, který zatím nebyl  zmiňován a tím je neutěšený stav našich bank. ČNB vykonává dozor nad bankami. Jedná se například o Komerční banku, Českou spořitelnu. Tyto banky přinášejí pravidelné miliardové zisky svým akcionářům. ČNB je oceňována za příkladný dohled nad těmito bankami, krizí propluly velmi dob

Druhá adventní neděle

Na druhou adventní neděli zapalujeme druhou fialovou svíčku, tzv. betlémskou, která reprezentuje lásku a představuje Ježíškovy jesličky. Tolik Wikipedie Minule jsem se rozepsal o tom, jak skoncovat s nenávistí a zapomněl jsem na jesličky. Protikladem nenávisti není lhostejnost. Tím je láska. Dobré zkušenosti mě nevedou k milování mého bližního. Dobré zkušenosti s někým mě vedou důvěře, učím se spoléhat na jeho slovo, jsem spokojený s jeho prací. Láska potřebuje více.  Láska dává ač nedostává. Láska sní o palácích pro druhé, sama ve stáji. Láska touží dávat pokoj, sama v nepokoji. Lásku nám připomínají jesličky v Betlémě. Dříve než byly jesličky, přišel anděl Gabriel za Marií do Nazareta. Dívka slyší o tom, že se jí narodí Spasitel. Jakto? Spasitelé jsou přeci v královských palácích? Ale takto? Chudá dívka, ještě nesezdaná a skrze ní má přijít spasení mnoha lidem? Láska jedná nečekaně.  Podmínkou nejsou krásné šaty. Dokonalá slova nebo skutky. Průzkum veřejného mínění by v ro