Přeskočit na hlavní obsah

Kolalice trestněprávní

Rýsuje se nám koalice. Jiná než jsem chtěl - všech proti estébákům a komunistům (zde).  Rýsuje se koalice koncernu, estébáků a komunistů (zde). Vznikla i díky neobratnosti starých demokratických stran i díky koncernovým spojkám v nich. Veřejnoprávní média nasadila osvědčenou demokratickou diskuzi - pět minut židé, pět minut Hitler. Koncernová média bagatelizují trestní řízení proti svému majiteli.

Sněmovna bude jednat, zda vydá designovaného premiéra k trestnímu řízení, nebo zda se bude čekat, až zchudne, a nevyhraje volby. Kdo váhá s jeho vydáním, nechť si uvědomí, že každý rok ve vládě navýší jeho majetek o 25%.

Sněmovna také vysloví nebo nevysloví důvěru vládě navržené stíhaným premiérem. Kdo tuto vládu podpoří, podporuje jednání, které vedlo k jeho trestnímu stíhání. Nebudu nyní psát o jiných členech vlády, nebudu psát o těch ministrech, kteří se potají stýkají s Hizballáhem, nebudu bouřit nacionální vášně. Zde jde o podporu či nepodporu premiéra, který je trestně stíhán. Pokud však premiér bude hrát na národní notu, stojí za to připomenout, čím českému národu otevřeně škodí.

Sněmovna bude rozhodovat o vládě miliardáře. Někteří socialisté, komunisté zvažují jeho podporu - on slíbil, že se postará o chudé, vláda vyčlení miliardy tady a onde. Kdo však zaplatí tyto úplatky? Premiér za svého? Miliardář, který prakticky neplatí daně? Ne, zaplatí to chudí dělníci, jejichž zdanění je vyšší než v Německu a dosahuje přes 50% jejich mzdy. Komunista nebo socialista, co zvedne ruku pro premiéra, zvedá ruku nejenom pro jeho jednání posuzované orgány činnými v trestním řízení, ale i pro miliardáře, který bere chudým, a dává sobě do kapsy.

Na konci týdne budeme volit prezidenta. Kandidát, kterého jsem žádal o účast v tomto klání nekandidoval(zde). Smutnit z toho nebudu, i když tím podkopal sebe a svou politickou stranu. Volíme z devíti možných. Koho zvolit? Za mě toho, který se před volbami nahlas vysloví proti trestně stíhanému (s pozastavením) premiérovi, toho který bude tak odvážný, že se zastane chudých proti plánům miliardářů. Který to bude? (zde)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ČNB a boj s deflací

Nedávno nás potkalo rozhodnutí ČNB stabilizovat českou korunu na kurzu 27Kč/EUR. Je to zatím poslední střípek bankovní rady ve snaze o "rozhýbání" české ekonomiky. Na první pohled bychom mohli říci, že se bankovní rada inspiruje americkým FEDem, a že pan Krugman je její hlavní poradce. ČNB postupně snížila výši úroku, za který půjčuje komerčním bankám až na 0.05%, tj. za pětset korun ročně úroku jim půjčí celý milión. Cílem těchto operací je "napumpovat" do hospodářství co nejvíce peněz, aby tyto spustily inflaci a tím také hospodářský růst. Nedovolím si diskutovat o užitečnosti či škodlivosti inflace, ani vhodnosti či legitimitě daných kroků. Zkusím poukázat na motiv, který zatím nebyl  zmiňován a tím je neutěšený stav našich bank. ČNB vykonává dozor nad bankami. Jedná se například o Komerční banku, Českou spořitelnu. Tyto banky přinášejí pravidelné miliardové zisky svým akcionářům. ČNB je oceňována za příkladný dohled nad těmito bankami, krizí propluly velmi dob

Druhá adventní neděle

Na druhou adventní neděli zapalujeme druhou fialovou svíčku, tzv. betlémskou, která reprezentuje lásku a představuje Ježíškovy jesličky. Tolik Wikipedie Minule jsem se rozepsal o tom, jak skoncovat s nenávistí a zapomněl jsem na jesličky. Protikladem nenávisti není lhostejnost. Tím je láska. Dobré zkušenosti mě nevedou k milování mého bližního. Dobré zkušenosti s někým mě vedou důvěře, učím se spoléhat na jeho slovo, jsem spokojený s jeho prací. Láska potřebuje více.  Láska dává ač nedostává. Láska sní o palácích pro druhé, sama ve stáji. Láska touží dávat pokoj, sama v nepokoji. Lásku nám připomínají jesličky v Betlémě. Dříve než byly jesličky, přišel anděl Gabriel za Marií do Nazareta. Dívka slyší o tom, že se jí narodí Spasitel. Jakto? Spasitelé jsou přeci v královských palácích? Ale takto? Chudá dívka, ještě nesezdaná a skrze ní má přijít spasení mnoha lidem? Láska jedná nečekaně.  Podmínkou nejsou krásné šaty. Dokonalá slova nebo skutky. Průzkum veřejného mínění by v ro

Proč svobodomyslní nekoukají druhým pod peřinu

Se zpožděním ke mně dorazily názory některých Svobodných na manželství. http://mmister.com/proc-libertariani-podporuji-homosexualni-manzelstvi/ Dovolím si zde uvést některé skutečnosti, které v diskuzích bývají nepochopeny. Manželství jako instituce existovalo dávno před existencí státních útvarů. Můžeme hledat v Tacitovi - najdeme je u starých Germánů. V Bibli, v římských análech, všude se o manželství dočteme, nezávisle na státoprávním uspořádání. Instituce manželství chránila smluvní strany tohoto svazku. Zkuste si najít předmanželské smlouvy vašich (pra)dědečků, babiček. V soukromé smlouvě byly vymíněny náležitosti, které v případě neplnění bylo možno právně vymáhat. S jakým majetkem smí nakládat muž, jaký náleží pouze ženě, za jakých podmínek rodiče přenechají hospodářství novomanželům. Děti, které se narodily v manželství, požívaly ochrany rodiny. Ve starých knihách lze číst, za jakých podmínek lze muže k manželství donutit. Děti, ženy mimo manželství, mimo rodinu této