Přeskočit na hlavní obsah

Kdo by to byl řekl



Kdo by to byl řekl, že se budu zastávat starých sprosťáků, rasistů, hlupáků.

Kdo by to byl řekl, že se budu zastávat pouličního kazatele.

Kdo by to byl řekl, že budeme ještě provozovat uliční výbory, dopisy zaměstnavatelům.

Časy se mění. Absolutní svoboda let devadesátých, kdy Česká soda v jednom pořadu mohla urazit Němce, Čechy, faráře, prezidenta i televizní rosničku jsou pryč.

Ozvete-li se, že staré instituce - např. manželství - je lepší nechat postaru, jste homofob.

Pokud jste před 30 lety byl mladý a blbý a hrál ve špatné kapele, jste dodnes nácek.

Pokud kážete z Bible a policajt vás zatkne, dobře vám tak, církev upalovala heretiky. Co na tom, že tehdy by upálili pro herezi spíše vás. Kdybyste kázal, že král a papež nejsou nad Pána Boha. Vlastně, za to by vás nejradši ukřižovali i dnes.

Něco málo si pamatuji, není to horší než za bolševika. Ale už se objevují udavači, kteří píší zaměstnavateli, že nejste dost progresivní, že jste agresivní nebo mikroagresivní. Už se vyhazuje z práce za projevený názor. Podniky, banky jsou navenek progresivní raději předem.

Naopak vláda i státní správa, justice zavírá oči při řešení trestné činnosti papalášů a jejich rodin. Na něco upozorníš, dostaneš anonym, nebo ještě lépe se ti grázl ozve, jak probíhá vyšetřování. Samozřejmě se to zahraje do ztracena. Prokurátor “podmíněně zastavil trestní stíhání”. Šlo o “synáčka”, zlatou mládež.

Co s tím? Budu se zastávat sprosťáků, rasistů, hlupáků, kazatelů. Budu hájit jejich právo říkat věci někdy nerozumné. Budu veřejně dehonestovat udavače i nečinnou státní správu. To nejhorší co bych si mohl přát je, aby fízl a prokurátor hlídali v naší zemi svobodu slova. To už by nebyla svobodná demokratická republika.

 

Link:

Pastor John Sherwood arrested


Krásná osmdesátá:


https://www.youtube.com/watch?v=v8z7YP8e_T8



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ČNB a boj s deflací

Nedávno nás potkalo rozhodnutí ČNB stabilizovat českou korunu na kurzu 27Kč/EUR. Je to zatím poslední střípek bankovní rady ve snaze o "rozhýbání" české ekonomiky. Na první pohled bychom mohli říci, že se bankovní rada inspiruje americkým FEDem, a že pan Krugman je její hlavní poradce. ČNB postupně snížila výši úroku, za který půjčuje komerčním bankám až na 0.05%, tj. za pětset korun ročně úroku jim půjčí celý milión. Cílem těchto operací je "napumpovat" do hospodářství co nejvíce peněz, aby tyto spustily inflaci a tím také hospodářský růst. Nedovolím si diskutovat o užitečnosti či škodlivosti inflace, ani vhodnosti či legitimitě daných kroků. Zkusím poukázat na motiv, který zatím nebyl  zmiňován a tím je neutěšený stav našich bank. ČNB vykonává dozor nad bankami. Jedná se například o Komerční banku, Českou spořitelnu. Tyto banky přinášejí pravidelné miliardové zisky svým akcionářům. ČNB je oceňována za příkladný dohled nad těmito bankami, krizí propluly velmi dob

Druhá adventní neděle

Na druhou adventní neděli zapalujeme druhou fialovou svíčku, tzv. betlémskou, která reprezentuje lásku a představuje Ježíškovy jesličky. Tolik Wikipedie Minule jsem se rozepsal o tom, jak skoncovat s nenávistí a zapomněl jsem na jesličky. Protikladem nenávisti není lhostejnost. Tím je láska. Dobré zkušenosti mě nevedou k milování mého bližního. Dobré zkušenosti s někým mě vedou důvěře, učím se spoléhat na jeho slovo, jsem spokojený s jeho prací. Láska potřebuje více.  Láska dává ač nedostává. Láska sní o palácích pro druhé, sama ve stáji. Láska touží dávat pokoj, sama v nepokoji. Lásku nám připomínají jesličky v Betlémě. Dříve než byly jesličky, přišel anděl Gabriel za Marií do Nazareta. Dívka slyší o tom, že se jí narodí Spasitel. Jakto? Spasitelé jsou přeci v královských palácích? Ale takto? Chudá dívka, ještě nesezdaná a skrze ní má přijít spasení mnoha lidem? Láska jedná nečekaně.  Podmínkou nejsou krásné šaty. Dokonalá slova nebo skutky. Průzkum veřejného mínění by v ro

Otevřený dopis Petru Fialovi: Návrh jak získat více peněz na vědu a školství bez navýšení výdajové části státního rozpočtu.

Vážený pane Fialo, Mám pro Vás návrh jak získat více peněz na vědu a školství bez navýšení výdajové části státního rozpočtu. Příjmová část rozpočtu by nepoklesla. Nejdříve se Vám představím. Jsem nyní volič Svobodných, dříve ODS, snad i US. Mám zkušenosti se sociální oblastí (vězni, azylové domy, domy na půli cesty), s financováním neziskových organizací. Můj návrh na zvýšení finančních prostředků na vědu, školství, sociální oblast je umožnit lidem, aby ze své výplaty projekty tohoto zaměření podporovali. Dnes můžete poskytnout jako fyzická osoba maximálně 10% hrubého příjmu, kde si částku daru můžete odečíst od daňového základu. Mnoho lidí ovšem má např. děti, či využívá jiné odečitatelné položky, a tak si nemohou  daňový základ už o tuto částku ponížit, protože základ daně z příjmu je nulový. To neznamená, že by lidé daně neplatili. Platí je ve formě sociálního a zdravotního pojištění. Proto druhá část návrhu znamená možnost ponížit si o darovanou částku základ nejenom d